deneme

4 Ocak 2009 Pazar

BU SEFER DE YENİLECEKSİNİZ




460 Filistinliyi katlettiniz, 2000'den fazlasını yaraladınız. Yetmedi, susturamadınız ve şimdi de Gazze'yi işgale kalkıştınız. Anlaşılan o ki, Lübnan yenilginizden ders almamışsınız.

Siyonist İsrail, Filistin direnişini kıramadığı, on yıllardır direnen Filistin halkını dize getiremediği için Gazzeyi işgale kalkışıyor. Gazze'nin işgali, Filistin Halkına karşı Siyonist katliamın yeni bir aşamasıdır, açıktan açığa Filistin halkına karşı savaş ilanıdır.

İsrail,
“evinde silah bulunduran her Filistinliyi terörist“ ilan edebiliyorsa; „silah depolarını“ ve Hamas'ın „mevzilerini“ tahrip etmek için yaklaşık 10 gündür Gazze'deki alt yapıyı yıkıyorsa; sadece hükümet binalarını değil, üniversite, hastane ve okulları da yıkıyorsa, bütün bunları kendi gücünüze güvenerek yapmadığını bütün dünya biliyor. ABD, AB ve başkaca bazı ülkelerin desteğini olmaksızın buna cüret edemez. Nasıl ki daha önceki her saldırısının, katliamının arkasında emperyalist destekçileri olmuşsa, bu sefer de güvencesi aynı destekçilerdir.

Emperyalist merkezlerde medya gerçeği olduğu gibi yansıtma yerine katliamı ve işgal girişimini Hamas füzelerine karşı İsrail'in „tepkisi“ olarak gösteriyor. Oysa çatışmaların durdurulması anlaşmalarına uymayan İsrail'dir. Ablukanın gevşetilmesi, Gazze'den çıkış kapılarının açılması anlaşmasına uymayan İsrail'dir. Gazze'ye hapsedilen, bombalanan, katledilen Filistin halkıdır. Ama burjuva medya bunlardan bahsetmez. Bunun yerine hemen bütün emperyalist merkezlerde  „sorunun çözümü“ için Filistinlilerin silahları bırakmaları talep edilmektedir. İsrail'in „tepkisi“ni meşru hak olarak gören emperyalistler, Filistin halkının kendini korumak, bağımsızlığını elde etmek için İsrail saldırganlığına karşı mücadelesini meşru görmez.

Emperyalist ülkeler ve İsrail, aslında sadece görünüşte Hamas'a karşılar; aslında bütün Filistin halkını dize getirmeye çalışmaktalar. Şimdiye kadar emperyalist ülkelerin müdahil olduğu bütün görüşmeler sonuçsuz kaldıysa bundan sorumlu olan Filistin halkı değil, Ortadoğu’da hegemonya kurmak isteyen emperyalist ülkelerdir.

Topla, tüfekle, tankla, savaş uçaklarıyla Gazze'ye girdiniz, aynen 2006'da ve daha öncesinde de Lübnan'a girdiğiniz gibi. Bunun bir de çıkışı olacak, aynen 2 sene önce Lübnan'dan çıkmak zorunda kaldığınız gibi.
Gazze işgali Siyonist işgalciler ve destekçileri için yeni bir yenilgi olacaktır.  Gazze işgali yeni İntifadaların yolunu açacak, Filistin'i bağımsızlığına götürecektir.